Onderhoud en tips

Doe het kunstgebit, in ieder geval de onderprothese, 's nachts uit. Het inhouden van de prothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, wat de mondgezondheid niet bevordert. Op den duur past het kunstgebit niet goed meer doordat er constant druk op het kaakbot wordt uitgeoefend. De kaak slinkt en er ontstaan irritaties.

Laat uw kunstgebit minstens om de twee jaar controleren door uw tandprotheticus. Met de jaren verandert het lichaam, uw gebitsprothese verandert niet mee. De tandprotheticus kan ervoor zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van uw kunstgebit zo lang mogelijk optimaal blijven.

Masseer uw kaken onder de prothese regelmatig met een zachte borstel en een mondmassage gel of tandgel.

Borstel uw prothese dagelijks schoon boven een wasbak die gevuld is met water, of leg er een washandje of zachte mat in. Zo voorkomt u beschadigingen als uw prothese uit uw handen glipt. Bovendien is een gebitsbox ideaal om de prothese erin schoon te spoelen.

De levensduur, pasvorm en het uiterlijk van een kunstgebit worden negatief beïnvloed door het gebruik van agressieve, (chloor bevattende) reinigingsmiddelen (veelal in tabletten) en schurende producten. Gebruik daarom altijd biologische producten die geen schade aanrichten, zoals zeepmiddelen.

Henk Nouwens maakt gebruik van Fresh and Clean cleansing solution, voor meer informatie klik hier

Reparatie en Onderhoud

Reparaties die u in de ochtend
brengt zijn in de middag al weer
klaar!

Meer over reparaties >>

Vergoedingen & tarieven

De meeste handelingen worden direct door uw zorgverzekeraar vergoedt.

Meer over vergoedingen >>

Verzekeringen

Meer over verzekeringen >>

Laatste nieuws

1 September 2016
Kamerbrief ZWV-pakket 2017 over plannen met betrekking tot de vergoedingen van gebitsprotheses

Lees het laatste nieuws >>