Skip to main content

Gutowski Gebitsprothese

Bijna alles gaat anders als je een prothese maakt volgens het concept van prof. Gutowski. Vanaf de eerste afdruk tot het plaatsen van de prothese is het wat betreft methodiek en materiaal totaal verschillend met datgene wat in Nederland gangbaar is.

Bij het maken van een Gutowski prothese (G-prothese) gaan we er van uit dat er op tal van fronten in het vervaardigingproces afwijkingen kunnen ontstaan. Enerzijds door vormveranderingen van materialen tijdens de bewerkingen (krimp en expansie), anderzijds door de wijze van ons (be)handelen.

De methode is gebaseerd op controle en correctie, na elke handeling wordt steeds de vorige handeling gecontroleerd op afwijkingen en daarna gecorrigeerd/geëlimineerd. Zelfs na het plaatsen van de G-prothese gaan we deze na een indraagperiode opnieuw controleren en bijstellen om een zo stabiel mogelijke prothese te verkrijgen, die na elke slikbeweging het zuigeffect ervan vergroot. Klik hier voor informatie over de Gutowski prothese.

Laat u terugbellen voor een afspraak

Overweegt u een ingreep of behandeling? Laat u dan terugbellen om een eerste consult in te plannen. We informeren naar uw wensen en plannen een consult bij een van onze specialisten.  Close Menu
  Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

  Contactgegevens

  Verlengde Hoogstraat 15
  5271 XT Sint-Michielsgestel
  Telefoon: 073-5942671
  E-mailadres: info@henknouwens.nl

  Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur