Skip to main content

Kunstgebit Vught

Tandprothetische praktijk, tandprotheticus voor een stralende glimlach

In regio Vught kunt u uitstekend terecht bij onze landelijke tandprothetische praktijk voor uw kunstgebit. Bij zowel het vervaardigen als onderhouden van kunstgebitten helpen wij u graag. Voor het maken van een afspraak kunt u direct contact opnemen. Tandprothetische Praktijk Henk Nouwens: wij verzorgen hoogwaardige mondzorg voor cliënten uit Vught en omgeving.

Altijd een stralende glimlach op uw gezicht

Een mooi en goed verzorgd gebit is essentieel. Met Tandprothetische Praktijk Henk Nouwens kiest u voor een ervaren specialist met een persoonlijke aanpak. U kunt bij ons terecht voor paramedische zorg in de breedste zin van het woord:

Een kunstgebit laten maken

Wanneer u zich een kunstgebit wil laten aanmeten in onze praktijk in Vught, kunt u erop rekenen dat we hier veel aandacht aan zullen besteden. We houden rekening met veel factoren zoals de vorm van uw gezicht, de kleur van uw huid en ogen en uw persoonlijke wensen. Alle gebitsprotheses maken wij bovendien zelf. Dat zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn en de communicatie optimaal is.

Normaalgesproken plannen we in totaal 6 sessies in voor het aanmeten, ontwikkelen en plaatsen van uw nieuwe kunstgebit. In de eerste sessie wordt er “gehapt” om een goede afdruk te krijgen van uw kaak, in de tweede sessie wordt er een siliconen afdruk gemaakt die nog wat gedetailleerder is.

Vervolgens wordt in een paar sessies de beet bepaald. Daarbij wordt niet alleen de manier waarop u uw kaken dichtbijt vastgelegd, ook bepalen we de ruimte die er is om de tanden en kiezen van uw gebitsprothese op te stellen. Deze worden bij de laatst beetsessie ook meteen uitgezocht.

Bij onze vijfde afspraak worden alle stappen zorgvuldig gecontroleerd en zult u een goed beeld krijgen van uw uiteindelijke gebitsprothese. Wanneer u tevreden bent met het resultaat, dan zullen wij de prothese in kunststof gaan maken. In de zesde en laatste sessie wordt deze tenslotte geplaatst. Mocht deze dan nog niet helemaal naar wens zijn, dan wordt het kunstgebit net zo lang aangepast, totdat u tevreden bent.

Onderhouden van kunstgebitten

Om langdurig gebruik te kunnen maken van uw kunstgebit, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Daarnaast is het raadzaam om uw kunstgebit elk jaar door uw tandprotheticus te laten controleren. Uw lichaam verandert, het is daarom belangrijk om uw gebitsprothese mee te laten veranderen. Zodoende blijft de pasvorm en het draagcomfort van uw kunstgebit zo lang mogelijk optimaal. Meer informatie vindt u onder onderhouden van uw kunstgebit.

Verzekering

Laat u niet tegenhouden door eventuele kosten van een nieuw kunstgebit. Zo vergoedt de verzekering in de meeste gevallen tot wel 75% van de kosten! Meer informatie vindt u onder vergoedingen en verzekeringen.

Bezoek onze tandprothetische praktijk

Wilt u een nieuw kunstgebit laten aanbrengen in regio Vught? Maak dan direct een afspraak met Tandprothetische Praktijk Henk Nouwens. Wij gaan vervolgens met u om de tafel om een passend behandelplan op te stellen. Zodoende verkrijgt u maatwerk voor uw mond. Tandprothetische Praktijk Henk Nouwens: voor paramedische zorg in omgeving Vught.

Laat u terugbellen voor een afspraak

Overweegt u een ingreep of behandeling? Laat u dan terugbellen om een eerste consult in te plannen. We informeren naar uw wensen en plannen een consult bij een van onze specialisten.  Close Menu
  Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

  Contactgegevens

  Verlengde Hoogstraat 15
  5271 XT Sint-Michielsgestel
  Telefoon: 073-5942671
  E-mailadres: info@henknouwens.nl

  Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur