Skip to main content

Onderhoud en tips

Doe uw prothese ’s nachts uit

Doe het kunstgebit, in ieder geval de onderprothese, ’s nachts uit. Het inhouden van de prothese kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, wat de mondgezondheid niet bevordert. Op den duur past het kunstgebit niet goed meer doordat er constant druk op het kaakbot wordt uitgeoefend. De kaak slinkt en er ontstaan irritaties.

Jaarlijkse  controle

Laat uw kunstgebit elk jaar of minstens om de twee jaar controleren door uw tandprotheticus. Met de jaren verandert het lichaam, maar uw gebitsprothese verandert niet mee. De tandprotheticus kan ervoor zorgen dat de pasvorm en het draagcomfort van uw kunstgebit zo lang mogelijk optimaal blijven. Laat uw gebitsprothese elk jaar controleren.

Masseren

Masseer uw kaken onder de prothese regelmatig met een zachte borstel en een mondmassage gel of tandgel. Borstel uw prothese dagelijks schoon boven een wasbak die gevuld is met water, of leg er een washandje of zachte mat in. Zo voorkomt u beschadigingen als uw prothese uit uw handen glipt. Een gebitsbox is ideaal om de prothese erin schoon te spoelen.

Reinigen

De levensduur, pasvorm en het uiterlijk van een kunstgebit worden negatief beïnvloed door het gebruik van agressieve, (chloor bevattende) reinigingsmiddelen (veelal in tabletten) en schurende producten. Gebruik daarom altijd biologische producten die geen schade aanrichten, zoals zeepmiddelen.

Henk Nouwens beveelt het gebruik van Ecosym, Implaclean en Fresh and Clean cleansing solution aan.

Als een nieuwe prothese geplaatst is, krijgt u van ons altijd een onderhoudssetje ECOSYM mee naar huis, samen met wat handige onderhoudstips. Deze onderhoudstips vindt u ook hier.

Elektrische tandenborstel

Poetst u behalve uw gebitsprothese ook uw mond? Een goede tip is om dit eens te proberen met een elektrische tandenborstel. Met name mensen met implantaten hebben iets meer onderhoud te plegen; een elektrische tandenborstel kan dan oplossing bieden.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur