Skip to main content

Gebitsbeschermers

Zonder gebitsbeschermer is bij sportongelukken de kans groot dat de tanden en kiezen beschadigd raken. Blijvend, want tanden en kiezen genezen niet, nooit, zonder littekens achter te laten. De tandprotheticus zal daarom veel moeite moeten doen om ze te herstellen. Hoeveel zorg hij daaraan ook besteedt, u blijft altijd met littekens zitten. Voor de rest van uw leven. Draag daarom bij het sporten een gebitsbeschermer.

Waarom is een gebitsbeschermer nodig?

Het dragen van een gebitsbescherming bij risicovolle sporten kan letsel aan het gebit en het zachte mondweefsel voorkomen. Daarnaast voorkomt u ook emotionele belasting en hoge kosten die letsel met zich meebrengt. Het is daarbij belangrijk dat het bitje ook comfortabel zit.

Aan welke eisen moet een gebitsbeschermer voldoen?

Het bitje moet:

  • Goed vast zitten in de mond;
  • Gemakkelijk in- en uitneembaar zijn;
  • Niet storen bij ademhalen en praten;
  • Geen kokhalsneigingen veroorzaken;
  • Smaak- en reukloos zijn;
  • Goed te reinigen zijn;
  • Voldoende stevig zijn om bescherming te bieden.

Gebitsbescherming: onmisbaar bij veel sporten

Een gebitsbeschermer beperkt en voorkomt vaak ernstig tandletsel. Hij moet dan wél goed passen, van het juiste materiaal zijn gemaakt en slagbrekend zijn. In de sportwinkel kunt u kant-en-klare bitjes kopen. Ze zijn goedkoop, maar passen helaas slecht en bieden meestal onvoldoende bescherming. Veel sporters hebben er dan ook een hekel aan, met als gevolg dat ze de aangeschafte gebitsbescherming nooit dragen. Een goede gebitsbeschermer wordt door de tandprotheticus speciaal voor u op maat gemaakt. Daardoor past deze goed en beschermt hij de tanden en kiezen optimaal. Tijdens het sporten heeft u van een goede gebitsbeschermer geen enkele last.

Wat is de beste keuze?

Wij adviseren een op maat gemaakte gebitsbeschermer. Deze wordt speciaal voor uw gebit gemaakt en zit daarom comfortabeler dan een standaard model. Daarnaast biedt een gebitsbeschermer op maat betere bescherming, doordat deze beter vast zit in de mond. Onze specialisten staan voor u klaar. Maak gemakkelijk een afspraak en we zien u graag in onze praktijk. Kijk ook eens op onze facebookpagina voor meer informatie over onze praktijk.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur