Skip to main content

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot geplaatst wordt. Implantaten zijn gemaakt van titanium en zien er uit als “cilinders” of “schroeven”. Implantaten zijn klein, hebben een doorsnede van 3,3 tot 4,8 mm en een lengte van 6 tot 16 mm. Ze zijn ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel.

Een kunstgebit

Als alle tanden ontbreken en het bestaande kunstgebit onvoldoende houvast heeft op de kaak, dan kan het kunstgebit op implantaten worden vastgeklikt (“klikgebit”). Een groot voordeel hiervan is dat het slinken van de kaak door aanwezigheid van de implantaten sterk wordt afgeremd.

Wanneer kunnen implantaten worden toegepast?

Indien u een goede algehele gezondheid heeft, u uw mond perfect schoon houdt en de kaak er geschikt voor is, dan kunnen we implantaten plaatsen. Implantaten kunnen zowel bij jonge als oudere mensen worden gezet. Uw tandarts/implantoloog zal een zorgvuldige beoordeling maken en u over de mogelijkheden informeren.

In welke gevallen moet van een implantaat worden afgezien?

Soms is het kaakbot zodanig geslonken dat het te smal en/of te laag is geworden om er een implantaat in te zetten. Onderzoek van het kaakbot met behulp van o.a. röntgenfoto’s zal dit uitwijzen. In deze gevallen zijn dan aanvullende technieken nodig om het plaatsen van een implantaat mogelijk te maken. Bij patiënten die bepaalde medicijnen gebruiken, veel roken of niet in staat zijn natuurlijke tanden perfect schoon te houden, is implantatie niet aan te raden.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur