Skip to main content

Gebitsprotheses

In onze praktijk besteden we veel aandacht aan het aanmeten van uw gebitsprothese. Omdat ieder persoon uniek is, stellen we altijd een individueel  passend behandelplan op. Factoren die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld de vorm van het gelaat, de kleur van de huid en ogen en de mate waarin de kaak geslonken is. Natuurlijk nemen we uw persoonlijke wensen ook mee in het behandelplan. Bovendien maken we bij het aanmeten van een kunstgebit in onze praktijk (in tegenstelling tot  meeste tandartsenpraktijken) alles zelf. Door de kortere lijntjes kunnen uw wensen dus altijd beter doorvoeren. Ons beoogde eindresultaat is  niet alleen een fraaie gebitsprothese met een optimale kauwfunctie, maar een mooi totaalbeeld met een goede uitstraling!

Een gebitsprothese in zes sessies

Het aanmeten van uw gebitsprothese wordt doorgaans in zes sessies uitgevoerd. Dit kan afwijken als we kiezen voor een afwijkend behandelplan. Na het “happen” volgt er een afspraak om nogmaals een afdruk van de kaak te verkrijgen, ditmaal met een siliconen-materiaal. Dat zal uw kaaksituatie gedetailleerder weergeven. Hierna gaan we in 2 sessies de beet bepalen. De manier waarop u dichtbijt leggen we nauwkeurig vast, alsmede de ruimte die er is om de tanden en kiezen op te stellen. Wij maken bij het vervaardigen van een gebitsprothese altijd gebruik van een zogenaamde fonetische en intra-orale beetbepaling, in combinatie met een face-bow registrering.

Uw gebitsprothese moet helemaal naar wens zijn

Tijdens de laatste beetbepaling-sessie worden ook de tanden en kiezen uitgezocht die we in uw pasprothese op gaan stellen. In de 5de sessie controleren we de vorige stappen en krijgt u een goed beeld van de esthetiek van de uiteindelijke gebitsprothese. Ben u tevreden over het uiterlijk van uw nieuwe prothese, dan zetten we deze om in kunststof. In de 6de sessie kunnen we de nieuwe gebitsprothese vervolgens plaatsen. Mocht het nog niet helemaal naar wens zijn in de passessie, dan zal de tandprotheticus aanpassingen doorvoeren en gaan we opnieuw passen. Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent!

Nacontrole

Vanzelfsprekend zit een nacontrole ook bij onze service inbegrepen. We adviseren u jaarlijks een afspraak te maken om uw gebitsprothese te controleren op functionaliteit en pasvorm.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur