Skip to main content

Gebitsprotheses

In onze praktijk besteden we veel aandacht aan het aanmeten van uw gebitsprothese. Omdat ieder persoon uniek is wordt er individueel gezocht naar een passend behandelplan. Factoren die hierbij een rol spelen zijn de vorm van het gelaat, de kleur van de huid en ogen, de mate waarin de kaak geslonken is en natuurlijk ook uw persoonlijke wensen. Bovendien wordt bij het aanmeten van een kunstgebit in onze praktijk (in tegenstelling tot  meeste tandartsenpraktijken) alles zelf gemaakt. Door de kortere lijntjes kunnen uw wensen dus altijd beter doorvoeren. Ons beoogde eindresultaat is  niet alleen een fraaie gebitsprothese met een optimale kauwfunctie, maar een mooi totaalbeeld met een goede uitstraling!

Een gebitsprothese in zes sessies

Het aanmeten van uw gebitsprothese wordt doorgaans in zes sessies uitgevoerd. Dit kan afwijken als we kiezen voor een afwijkend behandelplan. Na het “happen” volgt er een afspraak om nogmaals een afdruk van de kaak te verkrijgen, ditmaal met een siliconen-materiaal. Dat zal uw kaaksituatie gedetailleerder weergeven. Hierna gaan we in 2 sessies de beet bepalen. De manier waarop u dichtbijt wordt nauwkeurig vastgelegd, maar ook de ruimte die er is om de tanden en kiezen op te stellen. Wij maken bij het vervaardigen van een gebitsprothese altijd gebruik van een zogenaamde fonetische en intra-orale beetbepaling, in combinatie met een face-bow registrering.

Uw gebitsprothese moet helemaal naar wens zijn

Tijdens de laatste beetbepaling-sessie worden ook de tanden en kiezen uitgezocht die we in uw pasprothese op gaan stellen. In de 5de sessie controleren we de vorige stappen en krijgt u een goed beeld van de esthetiek van de uiteindelijke gebitsprothese. Als u op dat moment tevreden bent over het uiterlijk van uw nieuwe prothese, dan wordt deze omgezet in kunststof en plaatsen we de nieuwe gebitsprothese in de 6de sessie. Mocht het nog niet helemaal naar wens zijn in de passessie, dan zullen we aanpassingen doorvoeren en gaan we opnieuw passen. Uiteindelijk zijn wij pas tevreden als u dat ook bent!

Vanzelfsprekend zit een nacontrole ook bij onze service inbegrepen. We adviseren u jaarlijks een afspraak te maken om uw gebitsprothese te controleren op functionaliteit en pasvorm.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur