Skip to main content

De Silensor, de comfortabele anti-snurk beugel

anti-snurkbeugel, comfortabel antisnurk apparaat als snurkoplossing.

Snurkt u veel tijdens uw slaap? Wordt u of misschien uw partner door het gesnurk wakker of krijgt u te weinig zuurstof tijdens uw slaap? Tandprotheticus Henk Nouwens kan u hiermee helpen! In onze praktijk kunnen wij u voorzien van een anti-snurkbeugel: de Silensor. De dit anti-snurk-apparaat zorgt ervoor dat uw ademhaling tijdens uw slaap onbelemmerd blijft, net als overdag. Het is een betaalbare, comfortabele manier om ervoor te zorgen dat uw snurkproblemen binnenkort tot het verleden behoren. We leggen u graag uit hoe het werkt!

De Silensor: wat doet dit anti-snurk apparaat precies?

De Silensor anti-snurkbeugel  bestaat uit twee transparante plaatjes: één voor de bovenkaak, en één voor de onderkaak. De onderkaak wordt door middel van twee 2 verbindingen tussen de plaatjes naar voren gebracht. Hierdoor ontstaat een verwijding van de keelholte. Er is meer ruimte voor de ingeademde lucht, waardoor de snelheid van de luchtstroom afneemt. Het lawaaierige vibreren van de zachte weefsels wordt hiermee tegengegaan. De Silensor laat bewegingen van de onderkaak toe, maar hij zal niet meer achterover kunnen zakken. Deze functie maakt van de Silensor een comfortabel en tegelijkertijd een doeltreffend anti-snurk-apparaat. Klinische tests hebben uitgewezen, dat het naar voren plaatsen van de onderkaak het snurken bij meer dan 80 % van de patiënten vermindert.

In welke situaties is deze anti-snurkbeugel geschikt?

Omdat in bijna alle gevallen het snurken wordt veroorzaakt door een vernauwing van de luchtwegen, is een goed resultaat met de Silensor te verwachten. Ook als de neus ademhaling bemoeilijkt of zelfs onmogelijk wordt gemaakt door bv. poliepen, kan de Silensor gebruikt worden. De elegante uitvoering verhindert de mondademhaling niet.

Toch zijn er uitzonderingen:

Aanzienlijke zwaarlijvigheid of zwaar alcoholgebruik kunnen de werking van het apparaat verminderen. Een goed resultaat van de behandeling is dan twijfelachtig. Verder kan de Silensor in een tandenloze mond niet worden bevestigd. Wanneer uw gebit incompleet is, zullen wij beoordelen of het restgebit voldoende houvast biedt.

Slaapapneu (OSA) is iets anders

Snurken kan ook een indicatie zijn van slaap apneu. De ernst van deze ziekte wordt bepaald volgens de Apneu-index. Een waarde tot 5 geldt als normale, 6 tot 20 als middelzware en daarboven als zware slaapapneu. Deze index kan enkel in een slaapcentrum worden vastgesteld. Bij twijfel over de ernst van de aandoening is het raadzaam zo’n onderzoek te ondergaan. Wanneer de index van de slaapapneu eenmaal bepaald is, kan de werkzaamheid van de Silensor in een slaapcentrum beoordeeld worden. De Silensor kan de symptomen van slaapapneu namelijk wel verminderen, maar is bij ernstige slaapapneu meestal niet effectief genoeg voor de behandeling ervan. Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact op!

Wat zijn de effecten van slaap apneu?

  • Vermoeidheid overdag;
  • Concentratieverlies;
  • Snelle geïrriteerdheid;
  • Verhoging van risico op ongelukken;
  • Verhoging van risico op een hartaanval;
  • Verhoging van risico hoge bloeddruk;
  • Verhoogde kans van klachten die met het hart te maken hebben.

Tips bij het dragen van de anti-snurkbeugel:

Bij het plaatsen van de Silensor wordt meestal een lichte spanning ervaren, die echter snel verdwijnt. In de ochtend kan men soms het gevoel krijgen dat de tanden niet meer goed op elkaar passen. Invloeiend lymfenvocht via de licht geopende kaakgewrichtspleet is de oorzaak hiervan, maar na het ontwaken wordt deze vloeistof in enkele minuten weer geabsorbeerd. Dit verschijnsel zal daarom snel verdwijnen.

Waarom zou u een anti-snurkbeugel kiezen:

Het apparaat biedt een groot aantal voordelen. Een goede nachtrust is zeer belangrijk, en ook met een anti-snurk apparaat kunt u zich comfortabel voelen. Het apparaat wordt speciaal op uw mond afgesteld:

  • Precieze comfortabele pasvorm;
  • Verstelbaar;
  • Staat u toe uw mond verticaal en zijdelinks te bewegen;
  • Effectief voor mensen die veel door hun mond ademen;
  • Klein en gemakkelijk.

Meer informatie en contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over het anti-snurk-apparaat of wilt u er simpelweg meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op! Bel naar 073-5942671 of stuur een mail naar info@henknouwens.nl. U kunt ons vinden op de Verlengde Hoofdstraat 15 te Sint-Michielsgestel. Loop vrijblijvend even binnen en onze assistent staat u graag te woord.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur