Skip to main content

Behandeling stap voor stap

De implantatie procedure kent 5 fasen

1. Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een medische en tandheelkundig deel. Röntgenfoto’s kunnen hulp bieden bij het bepalen of er voldoende bot aanwezig is.

2. De implantatie

Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep kan veelal onder plaatselijke verdoving geschieden. Er wordt een sneetje in het tandvlees gemaakt; vervolgens wordt in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies in past. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 30 en 60 minuten. Over het algemeen vallen de nabezwaren zoals pijn en zwelling erg mee. Zwelling die na een operatie ontstaat, kan door het koelen van de wang worden beperkt.

3. De ingroei-fase

Het vastgroeien van de implantaten neemt ± 6 weken tot 3 maanden in beslag. De tijdsduur is afhankelijk van het aantal factoren zoals hoeveelheid en kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroei-fase wordt u regelmatig gecontroleerd op een goede genezing.  Indien gewenst wordt er om esthetische redenen een noodvoorziening gemaakt.

4. Het plaatsen van de implantaat opbouw

Na de ingroei-periode wordt begonnen met de behandeling voor het vervaardigen van de nieuwe gebitsprothese. Als alles gereed is wordt de implantaat opbouw geplaatst. Hierop kan de tandvervanging worden bevestigd.

5. De nazorg

Een goede mondhygiëne en regelmatige controles zijn essentieel voor een lange levensduur van de implantaten. Uitgebreide onderzoeken en ervaringen hebben inmiddels aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend kunnen functioneren.

Mislukt een implantatie wel eens?

Ja, in ongeveer 1% (onderkaak) tot 5% (bovenkaak) van de gevallen is er sprake van een mislukking. Het implantaat groeit niet vast of kan na verloop van tijd weer los gaan zitten. In deze gevallen kan het implantaat pijnlijk aanvoelen en zal moeten worden verwijderd. Het kaakbot en het tandvlees genezen normaal. Na een half jaar kan een nieuw implantaat worden aangebracht.

Uw redenen om voor implantaten te kiezen:

 • Kortere behandeltijd;
 • Al meer dan 20 jaar succesvol klinisch toegepast;
 • Wetenschappelijk en klinisch getest;
 • Beter kauwvermogen / voedselverwerking;
 • Slechts één chirurgische ingreep noodzakelijk;
 • Stabiele en vaste prothese;
 • Reeds honderdduizend patiënten zijn wereldwijd succesvol behandeld;
 • Zwitserse precisie;
 • Eenvoudig onderhoud.

Laat u terugbellen voor een afspraak

Overweegt u een ingreep of behandeling? Laat u dan terugbellen om een eerste consult in te plannen. We informeren naar uw wensen en plannen een consult bij een van onze specialisten.  Close Menu
  Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

  Contactgegevens

  Verlengde Hoogstraat 15
  5271 XT Sint-Michielsgestel
  Telefoon: 073-5942671
  E-mailadres: info@henknouwens.nl

  Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur