Skip to main content

Wat helpt tegen snurken?

anti-snurkbeugel, comfortabel antisnurk apparaat als snurkoplossing.

Snurken komt naarmate men ouder wordt, bij steeds meer mensen voor. Meestal begint het snurken ergens tussen het dertigste en veertigste levensjaar, maar het kan ook eerder beginnen. Vaak wordt het geluid van het snurken in de loop der jaren ook steeds heftiger. Iemand die snurkt, rust vaak niet goed uit, maar voor de partner kan het ook heel vervelend zijn; die doet misschien geen oog dicht. Wat helpt nou echt tegen snurken? Wij vertellen daar graag wat over.

Wat is snurken?

Snurken is een zagend, brommend of gorgelend geluid dat veroorzaakt wordt door een gebrek aan ruimte voor langsstromende lucht in uw neus of keel. Vaak komt dat doordat de tong naar achteren valt en zo een vernauwing in uw keel veroorzaakt. Ook slijmvliezen in de neus- en keelholte kunnen met het verstrijken der jaren slapper worden. Daardoor zullen ze eerder gaan trillen wanneer er lucht langs stroomt door een vernauwing. De lucht wordt als het ware snel door een te nauwe ruimte gezogen, wat trillingen veroorzaakt die een snurkend geluid voortbrengen.

Tips die helpen om snurken te verminderen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het snurken te verminderen of tegen te gaan:

  • Probeer niet op uw rug te slapen;
  • Nuttig geen alcohol binnen de twee uur voor het slapen gaan;
  • Gebruik geen slaapmiddelen;
  • Heeft u overgewicht? Probeer dan af te vallen.

Helpen deze maatregelen u niet? Dan kunt u overwegen om u een snurkbeugel aan te laten meten.

Helpt een snurkbeugel tegen snurken?

In veel gevallen is een snurkbeugel een goede snurkoplossing: hij kan helpen om het snurken ernstig te verminderen of zelf helemaal te verhelpen. Een snurkbeugel zorgt er namelijk voor dat de tong niet meer naar achter kan zakken. Daarmee wordt de vernauwing die het snurken veroorzaakt, tegengegaan. In onze tandprothetische praktijk werken wij met de Silensor. Het is een comfortabel apparaat dat ervoor zorgt dat onderkaak naar voren gebracht wordt, waarbij u deze nog wel kunt bewegen. We stellen de beugel precies af op uw boven- en onderkaak

Meer informatie over wat helpt tegen snurken

Heeft u interesse in een snurkbeugel? Of wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij op werkdagen bereikbaar van 9:00 uur tot 12:30 uur, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd een berichtje sturen. We reageren zo snel mogelijk op uw vragen of opmerkingen.

Close Menu
Tandprothetische praktijk voor tandprothetiek, implantologie en tandtechniek.

Contactgegevens

Verlengde Hoogstraat 15
5271 XT Sint-Michielsgestel
Telefoon: 073-5942671
E-mailadres: info@henknouwens.nl

Op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur – 12.30 uur